Hvordan slette PayPal konto? Steg for steg

Sara Wickström

Om du har en gammel PayPal-konto du aldri bruker eller er misfornøyd med tjenesten, er det mulig å slette kontoen slik at ingen kan benytte seg av den lengre.

Men hva om du har glemt passordet, eller har penger til gode på kontoen? Her får du svaret på alt du lurer på når det kommer til å slette din PayPal-konto.

Før du sletter din Paypal-konto

Selv om du ikke ønsker å bruke Paypal lengre, er det flere forhåndsregler å tenke over før du sletter kontoen. Husk at du verken får tilgang til transaksjonshistorikk eller disponible midler når kontoen er slettet. Derfor er det viktig å gjøre dette først:

1. Kopier transaksjonshistorikk

Du kan laste ned all transaksjonshistorikk på din konto og oversikt over disponible midler ved sletting av kontoen. Dette er viktig å ta vare på slik at oppgjøret blir gjort riktig, eller at du har noe å vise til om noen skulle be om penger de mener du skylder dem.

2. Overføring av resterende saldo

For å ta ut penger fra din Paypal-konto før du sletter den, er du nødt til å registrere en bankkonto for å motta penger. Har du gjort dette tidligere følger du denne prosedyren¹:

  1. Logg deg inn på PayPal og klikk på E-lommebok
  2. På denne siden velger du “Overføre penger”
  3. Velg kontoen du ønsker å overføre pengene til

Om du ikke har registrert og verifisert en bankkonto tidligere på Paypal, må du sørge for at navnet på kontoeier er nøyaktig det samme som på din Paypal-konto.

3. Fullfør alle betalinger

Betalinger som står på vent, for eksempel abonnement eller andre tjenester du betaler for, vil ikke bli betalt etter at du har slettet kontoen. Derfor bør du gjøre opp for det du skylder, før du bekrefter å slette kontoen².


Hvordan kan jeg slette min Paypal-konto?

For å slette din PayPal-konto er det viktig at du følger prosedyren nøyaktig som beskrevet nedenfor².

  1. Klikk på “Innstillinger” øverst på siden etter at du har logget deg inn
  2. Gå til fanen “Kontoalternativer” og velg “Avslutt konto”
  3. Her blir du bedt om å legge inn et kontonummer om du har restsaldo på kontoen
  4. Deretter bekrefter du nok en gang “Avslutt konto”

Det fjerde trinnet er veldig viktig, da mange hopper over denne siste bekreftelsen. Gjør du det, vil ikke Paypal-kontoen bli slettet og du må gjøre prosessen på nytt.

I Paypal-appen ser oppsettet litt annerledes ut enn når du er på en PC. Derfor har vi også inkludert nedenfor hvordan du kan slette din Paypal-konto i appen².

  1. Logg inn på Appen og klikk på din profil-ikon øverst til venstre
  2. Bla deg nedover på siden til du finner “Avslutt kontoen”
  3. Til slutt klikker du på “Avslutt kontoen”

Merk deg at du vil også få spørsmål om kontonummer i appen, dersom du har disponible midler på din PayPal-konto før sletting.


📖 Les også:


Var ikke PayPal noe for deg? Prøv Wise og spar penger

Wise er ikke bare en E-lommebok, men gir deg også muligheten til å sende 50 forskjellige valuta, og opprette egne kontoer i mer enn 7 av disse i en og samme app.

Flervaluta-konto lar deg motta penger direkte inn på din egne konto i for eksempel euro, dollar eller pund. Slik kan du spare mye penger på transaksjoner på nett, og de som sender penger til deg trenger ikke en Wise-konto for å gjøre dette.

I tillegg kan du spare på dine utenlandske transaksjoner, i og med at Wise tar ingen valutapåslag på transaksjonen. Hos Wise får du alltid midtkursen i markedet, og betaler et fast lavt gebyr når du skal sende penger.

Skaff deg en gratis konto hos Wise

Kan jeg gjenåpne en slettet Paypal-konto?

Du kan åpne en ny konto med samme e-postadresse ved en senere anledning. Men du får ikke tilgang til noe data fra før du slettet kontoen. Derfor er det viktig at du tar vare på transaksjonshistorikken før du sletter kontoen, i tilfelle du får behov for denne på et senere tidspunkt³.


Hvordan kan jeg avslutte kontoen min om jeg ikke husker passordet?

En Paypal-konto blir normalt automatisk avsluttet etter 3 år om du ikke bruker den. Men haster det å avslutte kontoen kan du be om å få et nytt passord. Slik gjør du det⁴:

  1. Klikk på logg på og deretter “Glemt Passordet” som står under påloggingsfeltet
  2. Skriv inn e-postadressen tilknyttet din PayPal-konto og klikk “Neste”
  3. Deretter åpner du e-posten du har mottatt fra PayPal

I e-posten blir du bedt om å klikke på en lenke og deretter videreført til nettsiden hvor du kan tilbakestille ditt passord. Deretter kan du logge deg inn og slette kontoen.


Husk at dersom formålet med å slette kontoen var å spare penger på utenlandske transaksjoner, eller at du var misfornøyd med tjenesten, er Wise vanligvis rimeligere enn Paypal, og gir deg den beste markedskursen hver eneste dag.

Wise for sending money

Kilder:

Sist oppdatert 03.11.22

  1. Legge til bankkonto på Paypal
  2. Hvordan slette Paypal konto
  3. Åpne konto
  4. Gjenopprette passord

Se vilkår for bruk og produkttilgjengelighet for ditt område eller besøk Wise-gebyrer og -priser for den mest oppdaterte informasjonen om priser og gebyrer.

Denne publikasjonen er ment for generelle informasjonsformål og utgjør ikke juridisk, skattemessig eller annen profesjonell rådgivning fra Wise Payments Limited eller dets datterselskaper og tilknyttede selskaper, og den er ikke ment som en erstatning for å innhente råd fra en finansiell rådgiver eller annen profesjonell.

Vi gir ingen garantier eller erklæringer, enten uttrykte eller underforståtte, om at innholdet i publikasjonen er nøyaktig, fullstendig eller oppdatert.

Penger uten grenser

Lær mer

Tips, nyheter og oppdateringer for ditt område