7 dolog, amit magyarként hiányolsz külföldön

Wise

Legalább 31 500 magyar költözött el Magyarországról 2014-ben, mely majdnem 50%-al több, mint 2013-ban.

A magyarok gyorsan tudnak alkalmazkodni más kultúrákhoz, azonban vannak olyan aspektusai a magyar társadalomnak, ételeknek és italoknak, melyeket hiányolnak a külföldön élő magyarok.

Külföldön élő magyarokat kérdeztünk arról, melyek azok a dolgok, melyekhez nehéz hozzászokni a kivándorlás után.

Itt olvashatod a válaszaikat:


Fürdők

hungary bath house budapest

Igen, más országokban is van spa és szauna.

Azonban semmi sem összehasonlítható a díszes Art Niveau stílusú épületekben található nyilvános, tökéletes hőmérsékletű, termálvizes medencékkel.

Budapest (más néven a Fürdők városa) 125 termálforrással rendelkezik. Ezeket a fürdőket szinte mindenki használja - a másnaposságukat kezelőktől egészen a hideg téli időjárás elől menekülőkig.


Magyar vendéglátás

hungarian goulash

A magyarok híresek a vendégszeretetükről.

Ha meglátogatsz egy családot vidéken, akkor annyi étellel látnak el, hogy alig bírsz majd járni az ünnepség után. Sok országban az étkezés egy gyors megoldás, de Magyarországon szinte már vallás. Nem hiába hívják angolul Hungary-nek (hungry = éhes).

A hétvégi vendégek általában egy három fogásos étkezése plusz desszertre számíthatnak.


Paprika

Hungary paprike

Nincs olyan magyar étel, mely teljes lenne az őrölt paprika nélkül.

Mindenben felhasználják, a tészta ételektől kezdve egészen az alkoholos italokig. Továbbá a paprika C vitaminban is gazdag, melyet a Nobel-díjas magyar tudós, Szent-Györgyi Albert fedezett fel.


Nincs tabu téma

censorship

A magyarok nagyon szeretnek intenzív beszélgetéseket folytatni szinte mindenről, beleértve a tabu témákat is.

Ezért nem meglepő, hogy a Gallup 2007-es felmérésében Magyarország a 4. legkevésbé unalmas országként végzett. Ennek a gazdag szellemi közegnek köszönhető, hogy Magyarország hasonló módon tiszteli a mérnökeit és tudósait, mint más országok a színészeket és sportolókat.


Pálinka

palinka hungary

Definíció szerint a pálinka egy barackízű égetett szesz, melynek fogyasztása tűztől távol ajánlott.

Az erőssége ellenére (vagy néha pont azért) a gyümölcsízű ital nagyon közkedvelt, és gyógyírként használható mindenre - a fejfájástól az idegességig. Ha utazol, mindig legyen nálad egy üveg pálinka.


Magyar kolbász

HUNGARY SAUSAGE

A külföldön élő magyarok mind megerősítik, hogy más húsok íze nyomába sem érhet a magyar kolbásznak.

A kolbászt darált marhahúsból, bárányból vagy sertésből készítik, valamint tartalmaz még paprikát, szerecsendiót, fokhagymát, fehér bort és borsot is. Ez szintén egy olyan dolog, amit biztosan kérni fogsz az otthoni barátaidtól, ha meglátogatnak.


Liberális hozzáállás

sunbathe lady

Amint megérkezik a meleg idő Magyarországra, a szeretet nyilvános kimutatása is egyre gyakoribb jelenség.

Talán gyakoribb, mint bárhol máshol a világon, beleértve néhány túlságosan is szenvedélyes jelenetet a város parkjaiban. A legtöbb tónál pedig a nők a francia példát követve felső nélkül napoznak.


Ne fizess többet a szükségesnél, amikor Magyarországra utalsz pénzt

Nagyszerű munkát szereztél külföldön, de a számlákat és a jelzálogot otthon kell fizetned?
A bankok vagy a PayPal akár 5% díjat is felszámolhat. Ez nagyon drága.

A Wise akár [8-szor olcsóbb] (https://wise.com/help/article/2369916/other/transferwise-up-to-8x-cheaper-than-banks), mint a hagyományos bankok és brókerek. Egyszerű.

Töltsd le az alkalmazást: iOS &Android.


*Please see terms of use and product availability for your region or visit Wise fees and pricing for the most up to date pricing and fee information.

This publication is provided for general information purposes and does not constitute legal, tax or other professional advice from Wise Payments Limited or its subsidiaries and its affiliates, and it is not intended as a substitute for obtaining advice from a financial advisor or any other professional.

We make no representations, warranties or guarantees, whether expressed or implied, that the content in the publication is accurate, complete or up to date.

Money without borders

Find out more

Tips, news and updates for your location